Kalafior z mozzarellą i oliwkami

27 września 2013, dodał: virg11
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 2 średnie kalafiory
– 2 kulki mozzarelli
– 2 pomidory
– 20 oliwek
– listki bazylii
– 3 jaja
– czubata szklanka bułki tartej
– sól, pieprz

Kalafiory opłukać i gotować 10 minut w osolonej wodzie. Osączyć na sicie, ostudzić, przeciąć w poprzek na pół. Jajka ubić z solą i pieprzem. Kalafior panierować dwa razy w jajku i bułce. Położyć na gorący olej i smażyć na złoty kolor. Ułożyć na blasze wysmarowanej masłem. Pomidory i ser pokroić na plasterki, usmażone kalafiory obłożyć plasterkami sera, pomidorów, bazylią i posypać oliwkami. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 minut aż ser się rozpuści.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...