Kalafior w cieście

29 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Średni kalafior myjemy, gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu oddzielamy różyczki. 1 szklankę mąki mieszamy z 2 jajkami, pół szklanki mleka, odrobiną soli. Wszystko mieszamy trzepaczką. Części kalafiora maczamy w masie i kładziemy powoli na rozgrzany tłuszcz. Pieczemy na złoty kolor.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...