Kaczka duszona

5 lipca 2010,
dodał: zNatury.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kaczka o wadze 1,5-2 kg
  • 1 łyżka oleju
  • Pieprz
  • 2 gruszki

Sposób wykonania:
Obrane gruszki podzielić na ćwiartki, oprószyć piep­rzem, włożyć do środka przygotowanej kaczki, zeszyć białą bawełnianą nitką. Kaczkę obrumienić na ruszcie. Owinąć w alufolię lub włożyć do woreczka żaroodpor­nego, upiec. W czasie pieczenia do brytfanny wlać l szklankę wody. Pokrajać na porcje, obłożyć gruszkami. Sok z kaczki, który wyciekł do folii, podprawić zawiesi­ną z mąki, oleju i wody. Doprawić do smaku. Sos podawać oddzielnie w sosjerce, z ryżem, duszonymi jabłkami, zieloną sałatą.

l porcja zawiera: 91 mg sodu, 822 kJ (196 kcal).

Sklep ekologiczny
www.znatury.pl

file1278321330



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.