Kabaczek z farszami
Czas jaki jest potrzebny na przygotowanie tego prostego smakołyku wynosi 30 min. i jest to 2 porcje w sam raz dla zgłodniałych dzieciaków.
Składniki:
1 młody kabaczek
pęczek rzodkiewek
25 dag twarogu
pęczek kopru
2 łyżki śmietany
puszka sardynek
10 dag startego żółtego sera
10 dag majonezu
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
W pierwszej kolejności myję kabaczka i obieram go ze skórki oraz przekrawuję go na wzdłuż. Wydrążam z nich środek i na 2 min. zanurzam go w osolonym wrzątku. Następnie wyjmuję go i oprószam solą oraz pieprzem. Rzodkiewkę oraz koper drobno siekam. Farsz: twaróg, rzodkiewki, połowę kopru i śmietanę łączę ze sobą dokładnie całość mieszając. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Farsz drugi: rozdrabniam sardynki, dodaję do nich żółty ser, majonez i resztę kopru. Mieszam i doprawiam do smaku. Każdą połowę kabaczka napełniam innym farszem.
Smacznego!!!