Kabaczek z farszami

13 września 2013, dodał: 000Elina000
Artykuł zewnętrzny

Czas jaki jest potrzebny na przygotowanie tego prostego smakołyku wynosi 30 min. i jest to 2 porcje w sam raz dla zgłodniałych dzieciaków.

Składniki:

1 młody kabaczek

pęczek rzodkiewek

25 dag twarogu

pęczek kopru

2 łyżki śmietany

puszka sardynek

10 dag startego żółtego sera

10 dag majonezu

sól i pieprz

Sposób przygotowania:

W pierwszej kolejności myję kabaczka i obieram go ze skórki oraz przekrawuję go na wzdłuż. Wydrążam z nich środek i na 2 min. zanurzam go w osolonym wrzątku. Następnie wyjmuję go i oprószam solą oraz pieprzem. Rzodkiewkę oraz koper drobno siekam. Farsz: twaróg, rzodkiewki, połowę kopru i śmietanę łączę ze sobą dokładnie całość mieszając. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Farsz drugi: rozdrabniam sardynki, dodaję do nich żółty ser, majonez i resztę kopru. Mieszam i doprawiam do smaku. Każdą połowę kabaczka napełniam innym farszem.

Smacznego!!!

file1307189251



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...