Kabaczek z farszami

13 września 2013, dodał: 000Elina000
Artykuł zewnętrzny

Czas jaki jest potrzebny na przygotowanie tego prostego smakołyku wynosi 30 min. i jest to 2 porcje w sam raz dla zgłodniałych dzieciaków.

Składniki:

1 młody kabaczek

pęczek rzodkiewek

25 dag twarogu

pęczek kopru

2 łyżki śmietany

puszka sardynek

10 dag startego żółtego sera

10 dag majonezu

sól i pieprz

Sposób przygotowania:

W pierwszej kolejności myję kabaczka i obieram go ze skórki oraz przekrawuję go na wzdłuż. Wydrążam z nich środek i na 2 min. zanurzam go w osolonym wrzątku. Następnie wyjmuję go i oprószam solą oraz pieprzem. Rzodkiewkę oraz koper drobno siekam. Farsz: twaróg, rzodkiewki, połowę kopru i śmietanę łączę ze sobą dokładnie całość mieszając. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Farsz drugi: rozdrabniam sardynki, dodaję do nich żółty ser, majonez i resztę kopru. Mieszam i doprawiam do smaku. Każdą połowę kabaczka napełniam innym farszem.

Smacznego!!!

file1307189251