Kabaczek z farszami

13 września 2013,
dodał: 000Elina000
Artykuł zewnętrzny

Czas jaki jest potrzebny na przygotowanie tego prostego smakołyku wynosi 30 min. i jest to 2 porcje w sam raz dla zgłodniałych dzieciaków.

Składniki:

1 młody kabaczek

pęczek rzodkiewek

25 dag twarogu

pęczek kopru

2 łyżki śmietany

puszka sardynek

10 dag startego żółtego sera

10 dag majonezu

sól i pieprz

Sposób przygotowania:

W pierwszej kolejności myję kabaczka i obieram go ze skórki oraz przekrawuję go na wzdłuż. Wydrążam z nich środek i na 2 min. zanurzam go w osolonym wrzątku. Następnie wyjmuję go i oprószam solą oraz pieprzem. Rzodkiewkę oraz koper drobno siekam. Farsz: twaróg, rzodkiewki, połowę kopru i śmietanę łączę ze sobą dokładnie całość mieszając. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Farsz drugi: rozdrabniam sardynki, dodaję do nich żółty ser, majonez i resztę kopru. Mieszam i doprawiam do smaku. Każdą połowę kabaczka napełniam innym farszem.

Smacznego!!!

file1307189251



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Ja nie lubię kupować takich prawie przeterminowanych kosmetyków, bo zawsze coś jest...
Biografia
Fajną biografię o Sinead O'Connor właśnie czytam, naprawdę dobrze napisana i taka bliska jej...
alkohole %
Ostatnio piłam kadarkę, warto spróbować:)
Wałbrzych
Ja zwykle najtaniej kupuję przez przypadek, dlatego nigdy nie chodzę na tzw. regularne akcje promocyjne