Grillowany łosoś z jogurtem ogórkowo-miętowym

25 czerwca 2013,
dodał: Kalinka01
Artykuł zewnętrzny


Składniki:


1 i 1/2 szklanki zwykłego jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu
1/2 ogórka, obranego, pokrojonego w kostkę
2 łyżki drobno posiekanych świeżych liści mięty
1 mały ząbek czosnku
sól i pieprz
filety z łososia

Przygotowanie:

Jogurt wlać do miseczki, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez około 2 godziny. Następnie wymieszać jogurt z ogórkiem, miętą, czosnkiem, solą i pieprzem do smaku. Rozgrzać grill, nasmarować ruszt olejem. Filety z łososia posypać solą i pieprzem. Położyć filety na ruszcie i piec ok. 4 min., na jednej stronie. Podawać z sosem jogurtowym.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...