Grillowany łosoś z jogurtem ogórkowo-miętowym

25 czerwca 2013, dodał: Kalinka01
Artykuł zewnętrzny


Składniki:


1 i 1/2 szklanki zwykłego jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu
1/2 ogórka, obranego, pokrojonego w kostkę
2 łyżki drobno posiekanych świeżych liści mięty
1 mały ząbek czosnku
sól i pieprz
filety z łososia

Przygotowanie:

Jogurt wlać do miseczki, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez około 2 godziny. Następnie wymieszać jogurt z ogórkiem, miętą, czosnkiem, solą i pieprzem do smaku. Rozgrzać grill, nasmarować ruszt olejem. Filety z łososia posypać solą i pieprzem. Położyć filety na ruszcie i piec ok. 4 min., na jednej stronie. Podawać z sosem jogurtowym.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.