Grillowany łosoś z jogurtem ogórkowo-miętowym

25 czerwca 2013, dodał: Kalinka01
Artykuł zewnętrzny


Składniki:


1 i 1/2 szklanki zwykłego jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu
1/2 ogórka, obranego, pokrojonego w kostkę
2 łyżki drobno posiekanych świeżych liści mięty
1 mały ząbek czosnku
sól i pieprz
filety z łososia

Przygotowanie:

Jogurt wlać do miseczki, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez około 2 godziny. Następnie wymieszać jogurt z ogórkiem, miętą, czosnkiem, solą i pieprzem do smaku. Rozgrzać grill, nasmarować ruszt olejem. Filety z łososia posypać solą i pieprzem. Położyć filety na ruszcie i piec ok. 4 min., na jednej stronie. Podawać z sosem jogurtowym.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D