Aromatyczna papryka faszerowana mięsem

27 lipca 2012,
dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny

upał, upał i jeszcze raz upał….

Czasem gdzieś zagrzmi, czasem zerwie się delikatny wiatr
czasem delikatnie muśnie deszcz
lecz za chwilę znów upał….
Lubicie papryczki faszerowane??? a jeśli tak to w jakiej postaci z jakim farszem?
Składniki:
2 duże papryki
1/2 mięsa mielonego
duża cebula
ząbek czosnku
przyprawy
Co trzeba zrobić:
papryki umyć, przekroić na połówki
oczyścić
na patelni przesmażyć czosnek z cebulką
dodać mięso
później doprawić przyprawą do mięsa mielonego
pieprzem cayenne i pastą węgierską
przygotowany farsz włożyć do papryczek
i zapiekać 45 min na termoobiegu w 280 C



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...