Jesienny gulasz rozgrzewający

25 września 2013,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 filety z kurczaka

30dag.pieczarek

2 cebule

po 1 czerwonej,zielonej i żółtej papryce

4 pomidory

2 marchewki

2 łyżki koncentratu pomidorowego

bazylia

oregano

sól

pieprz

cukier

1/2 natki pietruszki

olej

Przygotowanie:

Wszystkie składniki smażymy kolejno na oleju i  wrzucamy do garnka. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem i podsmażyć. Cebulkę obieramy,kroimy w piórka i rumienimy na patelni. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli, oprószamy solą i pieprzem, podsmażamy.
Papryki myjemy, oczyszczamy z pestek,kroimy w kostkę, podsmażamy.Marchewki obieramy,ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy.Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkęi podsmażamy.Wszystkie składniki w garnku mieszamy, doprawiamy oregano, bazylią , solą i pieprzem do smaku. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy w garnku ok.20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i cukier do smaku. Zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekaną  natkę pietruszki i mieszamy.Podajemy na gorąco.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...