Jesienny gulasz rozgrzewający

25 września 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 filety z kurczaka

30dag.pieczarek

2 cebule

po 1 czerwonej,zielonej i żółtej papryce

4 pomidory

2 marchewki

2 łyżki koncentratu pomidorowego

bazylia

oregano

sól

pieprz

cukier

1/2 natki pietruszki

olej

Przygotowanie:

Wszystkie składniki smażymy kolejno na oleju i  wrzucamy do garnka. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem i podsmażyć. Cebulkę obieramy,kroimy w piórka i rumienimy na patelni. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli, oprószamy solą i pieprzem, podsmażamy.
Papryki myjemy, oczyszczamy z pestek,kroimy w kostkę, podsmażamy.Marchewki obieramy,ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy.Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkęi podsmażamy.Wszystkie składniki w garnku mieszamy, doprawiamy oregano, bazylią , solą i pieprzem do smaku. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy w garnku ok.20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i cukier do smaku. Zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekaną  natkę pietruszki i mieszamy.Podajemy na gorąco.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz