Pierś indyka w warzywach z chili

25 września 2013, dodał: mysiowa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

30 dkg piersi indyka, 1 marchew, 1 czerwona papryka, 1 pietruszka, 2 garści zielonej fasolki szparagowej, pół brokuła, 1 mała cukinia, 4 ząbki czosnku, łyżeczka startego imbiru, ciut papryczki chili (wg gustu), 3 łyżki oliwy, 1 łyżka soli morskiej, 2-3 litry wody (wrzątku) zależnie od preferowanej gęstości

Przygotowanie:

W garnku rozgrzewamy oliwę; na nią wrzucamy pokrojoną w kostkę pierś i podsmażamy; dodajemy starte na „jarzynówce” pietruszkę, cukinię i marchew oraz pokrojoną w kostkę paprykę- podsmażamy mieszając; w tym czasie gotujemy w czajniku wodę (można dodać zimną, ale tak jest lepiej, bo prędzej i tracimy mniej witamin); dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy; wlewamy wrzątek i dodajemy fasolkę, brokuła, imbir, chili i sól; gotujemy 10-15 minut i wcinamy; rozgrzewa; ścieka z nosa i czoła; rewelacja na choroby i przemarznięcia

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺