Jesienna babka jabłkowa

22 października 2012, dodał: Nulek
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

150 g tłuszczu
150 g cukru pudru
4 jaja
250 g masy szarlotkowej, najlepiej wyrobu mojej mamy ;)
100 g mąki ziemniaczanej
400 g mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka kardamonu
1 łyżeczka przyprawy do piernika
1 cukier wanilinowy

Przygotowanie:

Tłuszcz ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym, a następnie dodajemy po jednym jaju, wciąż ucierając. Do masy następnie dodajemy na zmianę mus jabłkowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz przyprawami.

Pieczemy 40 minut w 180 stopniach Celsjusza.

file1350902148



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...