Jesienna babka jabłkowa

22 października 2012,
dodał: Nulek
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

150 g tłuszczu
150 g cukru pudru
4 jaja
250 g masy szarlotkowej, najlepiej wyrobu mojej mamy ;)
100 g mąki ziemniaczanej
400 g mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka kardamonu
1 łyżeczka przyprawy do piernika
1 cukier wanilinowy

Przygotowanie:

Tłuszcz ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym, a następnie dodajemy po jednym jaju, wciąż ucierając. Do masy następnie dodajemy na zmianę mus jabłkowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz przyprawami.

Pieczemy 40 minut w 180 stopniach Celsjusza.

file1350902148



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...