Jelito drażliwe – co jeść, co unikać

28 marca 2010, dodał: madzia
Artykuł zewnętrzny

Polecane są fermentowane produkty mleczne o smaku naturalnym.
Różne kiszonki warzywne, fermentowane produkty sojowe – jogurt sojowy, pieczywo razowe na zakwasie, zupy na zakwasie jak żurek czy barszcz.

Dodatkowo dieta bogata w produkty z białej mąki, tłuszcze zwierzęce oraz słodycze zmienia silnie stan mikroflory jelita grubego w kierunku szczepów patogennych powodując dodatkowe dolegliwości.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...