Jelito drażliwe – co jeść, co unikać

28 marca 2010, dodał: madzia
Artykuł zewnętrzny

Polecane są fermentowane produkty mleczne o smaku naturalnym.
Różne kiszonki warzywne, fermentowane produkty sojowe – jogurt sojowy, pieczywo razowe na zakwasie, zupy na zakwasie jak żurek czy barszcz.

Dodatkowo dieta bogata w produkty z białej mąki, tłuszcze zwierzęce oraz słodycze zmienia silnie stan mikroflory jelita grubego w kierunku szczepów patogennych powodując dodatkowe dolegliwości.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...