Jalapeno w koszulkach
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
24 całych papryczek jalapeno
24 plasterki ostrego sera cheddar
3 białe kiełbaski (lub inne ulubione)
12 plasterków gotowanego boczku
24 całych papryczek jalapeno
24 plasterki ostrego sera cheddar
3 białe kiełbaski (lub inne ulubione)
12 plasterków gotowanego boczku
Przygotowanie:
Rozgrzać grill. Papryki przekroić na pół, od końcówki (pozostawiając połączone). Oczyścić z nasion i włókien (łyżeczką). Zgiąć plasterek sera na pół i włożyć do wewnątrz każdej papryki. Kiełbasy gotowane cięcia wzdłuż na pół, a następnie co pół do kwartałach. Kiełbaski pociąć na 24 długie kawałki i włożyć do papryczek. Plastry boczku przeciąć na pół i każdy kawałek owinąć wokół jalapeno spinając wykałaczką. Ułożyć papryczki na grillu i piec 20 do 25 min., obracając od czasu do czasu, aż boczek ładnie się zarumieni.
Rozgrzać grill. Papryki przekroić na pół, od końcówki (pozostawiając połączone). Oczyścić z nasion i włókien (łyżeczką). Zgiąć plasterek sera na pół i włożyć do wewnątrz każdej papryki. Kiełbasy gotowane cięcia wzdłuż na pół, a następnie co pół do kwartałach. Kiełbaski pociąć na 24 długie kawałki i włożyć do papryczek. Plastry boczku przeciąć na pół i każdy kawałek owinąć wokół jalapeno spinając wykałaczką. Ułożyć papryczki na grillu i piec 20 do 25 min., obracając od czasu do czasu, aż boczek ładnie się zarumieni.