Jak Mozambik skrzyżowałam z Cyprem :

25 września 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Papryczki piri-piri pochodzą z Mozambiku, kalafior z Cypru – wylądowały w moim garnku.

Czas: 30 minut

Składniki:

1/2 kalafiora

4 łyżki masła

4 łyżki zielonych pestek dyni

4 łyżki pokrojonego koperku

1 łyżeczka płaska przyprawy piri-piri

sól

Oczyścić kalafior i podzielić na różyczki. Zalać osoloną wodą i ugotować do miękkości.

Wrzucić na suchą patelnię pestki dyni i zrumienić mieszając. Dodać masło i przyprawę piri- piri. Smażyć przez moment mieszając.

Odcedzony kalafior polać masłem z piri-piri i pestkami dyni .Posypać koperkiem.

file1285445404



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz