Jajka w trzech kolorach:)

4 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Czas jaki jest potrzebny na przygotowanie tych kolorowych smakołyków to zaledwie 20 min.

Składniki:

  • 6 jajek
  • 150 g twarożku homogenizowanego
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • po 3 gałązki koperku i natki pietruszki, pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz

Do dekoracji:

  • 1/4 pomidora
  • 1 korniszon
  • 3 gałązki kopru
  • nieco rzeżuchy


Sposób przyrządzenia:

Jajka gotuję na twardo a następnie obieram je i przekrawuję na pół wyjmując żółtka. Twarożek dokładnie rozcieram z żółtkami i doprawiam do smaku piperzem oraz solą. Masę dzielę na 3 części. Do jednej dodaję chrzan do drugiej koncentrat pomidorowy a do trzeciej drobno posiekaną zieleninę. Tak przygotowanymi kremami napełniam białka. Dekoruję pokrojonym w kosteczkę pomidorem oraz plasterkami korniszona, posypuję koperkiem. Na środku talerza rozsypuję rzeżuchę a na wierzch układam jajka.