Jajka marynowane w majonezie

13 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

5 jajek ugotowanych na twardo
Pozostała zalewa z marynowanej papryki lub ogorków konserwowych (zależy jaki kto lubi smak)

Po zjedzeniu papryki lub ogórków pozostaje nam zalewa. Do pozostałej w słoiku zalewy wkładamy ugotowane na twardo, obrane jajka. Zakręcamy słoik i odstawiamy do lodówki na 2 dni. Podajemy  z majonezem i szczypiorkiem. Pycha!

Jajka wyjmujemy z zalewy, osączamy, kroimy na połowę, dekorujemy majonezem. Posypujemy świeżym szczypiorkiem i układamy dekoracyjne kwiatki z rzodkiewki.

Zupełnie inny smak:)

file1266072398



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...