Jajka faszerowane pieczarkami

24 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

10 jajek, 0,5 kg. pieczarek, kilka suszonych prawdziwków, cebula, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, masło, bułka tarta, pieprz, sól.

8 jajek ugotować na twardo i zalać na chwilę zimną wodą. Ostudzone jajka wraz ze skorupkami przeciąć ząbkowanym nożem na połówki. Za pomocą łyżeczki wyjąć żółtko i białko. Namoczone prawdziwki i pieczarki posiekać, poddusić z posiekaną cebulą na niewielkiej ilości masła. Odparować płyn, ostudzić i połączyć z posiekanymi jajkami. Dodać szczypiorek, pozostałe 2 surowe jajka, sól, pieprz i wymieszać. Wypełnić skorupki masą jajeczną, posypać je tartą bułką i smażyć na maśle na złoty kolor.

file1269421577



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺