Jajecznica z dodatkami

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Jajecznica z dodatkami

Czas : 10 minut

Składniki :
2 jajka
4 plasterki polędwicy sopockiej
2 plasterki wędzonki ( szynka szwarcwaldzka )
6 pieczarek
10 młodych cebulek od szczypiorku ( takich ledwo zawiązanych ) lub białych dolnych części szczypioru
1 pomidor
1 łyżka pokrojonego szczypiorku
1 łyżka masła
sól
pieprz mielony

Rozgrzać ½ łyżkę masła na patelni i obsmażyć na niej na rumiano wędliny .Zdjąć z patelni. Dodać następne ½ łyżki masła i usmażyć połówki pieczarek i kawałki białe od szczypiorku na rumiano .Zdjąć z patelni. Na tłuszcz wbić jajka , posolić , popieprzyć i usmażyć jajecznicę . Podawać jajecznicę z pokrojonym w plasterki pomidorem posypanym szczypiorem ( posolonym i popieprzonym ) , obłożoną pieczarkami, polędwicą , wędzonka i smażonym szczypiorem .

nadesłała: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz