Jabłka w cieście piwnym: szybki obiad lub podwieczorek

16 czerwca 2011, dodał: Madzia444
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 5 łyżek mąki
– łyżeczka rumu
– 3/4 szklanki piwa
– jajko
– 2 białka
– 6 jabłek
– sól
– łyżka oleju do ciasta
– cukier puder
– tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Mąkę zmiksować z jajek, olejem, solą i rumem. Wlać piwo. Białka mocno ubić, tuż przed smażeniem połączyć z ciastem. Jabłka obrać i po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w plastry grubości 5mm. Owoce zanurzyć w cieście i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące, posypane cukrem pudrem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺