Jabłka w cieście piwnym: szybki obiad lub podwieczorek

16 czerwca 2011, dodał: Madzia444
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 5 łyżek mąki
– łyżeczka rumu
– 3/4 szklanki piwa
– jajko
– 2 białka
– 6 jabłek
– sól
– łyżka oleju do ciasta
– cukier puder
– tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Mąkę zmiksować z jajek, olejem, solą i rumem. Wlać piwo. Białka mocno ubić, tuż przed smażeniem połączyć z ciastem. Jabłka obrać i po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w plastry grubości 5mm. Owoce zanurzyć w cieście i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące, posypane cukrem pudrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...