Jabłka w cieście piwnym: szybki obiad lub podwieczorek

16 czerwca 2011,
dodał: Madzia444
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 5 łyżek mąki
– łyżeczka rumu
– 3/4 szklanki piwa
– jajko
– 2 białka
– 6 jabłek
– sól
– łyżka oleju do ciasta
– cukier puder
– tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Mąkę zmiksować z jajek, olejem, solą i rumem. Wlać piwo. Białka mocno ubić, tuż przed smażeniem połączyć z ciastem. Jabłka obrać i po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w plastry grubości 5mm. Owoce zanurzyć w cieście i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące, posypane cukrem pudrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...