Jabłka i porzeczki w ptasim mleczku | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Jabłka i porzeczki w ptasim mleczku

6 lipca 2013, dodał: milagro
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 duże jabłka

garść porzeczek czerwonych i czarnych

1 galaretka pomarańczowa

2 szkl wody

cukier waniliowy

puszka mleka skondensowanego

Przygotowanie:

Jabłka obrać, przekroić, wyjąć gniazda nasienne. Włożyć do gorącej wody z cukrem waniliowym, ugotować na słabym ogniu, wyjąć na miseczki, a wywar odparować do objętości szklanki. We wrzącym wywarze rozpuścić galaretkę i zostawić do ostygnięcia. Gdy zacznie tężeć, ubić w większym garnku mleko za pomocą miksera i wlać galaretkę, po czym zalać tym jabłka  w miseczkach. Pozostawić do zastygnięcia.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...