Jabłecznik na szybko z bitą śmietaną

3 marca 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1,5 słoika jabłek prażonych
bita śmietana
cukier waniliowy
2 galaretki cytrynowe
10 paczek harbatników digestive lub innych małych kruchych

Blaszkę o wielkości 25×40 cm lekko posmarować masłem ułożyć warstwę herbatników, jabłka prażone wyłożyć ze słoików, dodać cukier waniliowy i podgrzać żeby były bardzo gorące, a cukier się rozpuścił, wsypać suche galaretki i dobrze wymieszać. Wyłożyć na ciasteczka, przykryć drugą warstwą ciastek, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Udekorować bitą śmietaną.

Smacznego.

file1267639866



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...