Inegol Kofte – kuchnia turecka

30 listopada 2011,
dodał: joannan
Artykuł zewnętrzny

Inegol Kofte są to grillowane kulki mięsne ze zmieszanego mięsa cielęco-jagnięcego. Do spróbowania także w Restauracji Maho.

Składniki:

  • wołowina 200 g
  • bułka tarta  10 g
  • soda 5 g
  • cebula 20 g
  • sól 7  g

Przygotowanie:

Zmielić wołowinę, a następnie dodać do niej bułkę tartą, sodę, cebulę, i sól. Z powstałej masy formować małe kotleciki które należy zgrillować lub upiec w piekarniku.

file1288191096

Restauracja Maho
www.maho.com.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....