Hummus z kalafiora

9 lipca 2019, dodał: Redakcja

mała główka kalafiora

4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin

2 posiekane ząbki czosnku

ciecierzyca z puszki

łyżeczka mielonego kminku

4 łyżki pasty tahini

2 łyżki soku z cytryny

2 łyżki opieczonych orzeszków pinii

sól, morska czarny pieprz

łyżka jogurtu naturalnego

 

Umytego i pokrojonego w różyczki kalafiora rozłożyć na blasze, skropić połową oliwy i piec 30 minut do czasu do czasu przewracając. Połowę upieczonego kalafiora odłożyć na bok, pozostałą część zmiskować, dodać oliwę z blachy, czosnek, ciecierzycę, przyprawy, sok z cytryny, resztę oliwy oraz 2 łyżki wody i jogurtu naturalnego. Utrzeć na gładką masę, podawać z resztą upieczonego kalafiora i orzeszkami, serwować z pitą i oliwkami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Trójwarstwowe dno z aluminiowym dyskiem, miarka, lejek i system odcedzania - wyższa jakość gotowania!
Cena:
649 zł
Oryginalna forma i intrygujący efekt świetlny - teraz w promocyjnej cenie!
Cena:
699 zł
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Pełen wdzięku komplet wykonany ze zmysłowego, szyfonowego materiału
Cena:
96 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Pasożyty układu pokarmowego
Z tym układem pokarmowym to też ja miałam ostatnio trochę problemów, bo dość mocno...
Meble do salonu
ja zamawiałam narożnik w Caya Design. Lubię robić tego typu zakupy bezpośrednio u producentów...
Pożyczka bez BIK? Brał ktoś?
Kiedyś te firmy nie sprawdzały BIK. Sprawdzały KRD i inne rejestry. teraz na...
Coraz częstsze bóle nóg
Ale co oznacza często? Raz na dzień, kilka razy na dzień, kilka razy...