Hummus z cieciorki light

29 kwietnia 2011,
dodał: MADGALENA MAKSYMOWICZ
Artykuł zewnętrzny
Przepis na porcję 293g:

Składniki:

2/3 szklanki cieciorki, 4 pieczarki, cebula, 1 pomidor, 1 łyżeczka masła, 3  ząbki czosnku, przyprawy: sól, pieprz, świeża bazylia, majeranek, 1  łyżeczka oliwy.

Wykonanie:

Cieciorkę namoczyć w wodzie przez noc. Gotować przez min 1 godzinę. Pokroić pieczarki, cebulę i  pomidora w kostkę. Wszystko razem podsmażyć na patelni. Zmiksować cieciorkę z masłem i następnie dodać przyprawy oraz podsmażone pieczarki z cebulą i pomidorem.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...