Hummus – pasta z ciecierzycy

19 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Hummus


Składniki:
400 g ciecierzycy, 200 g pasty z sezamu, 4  ząbki czosnku (przeciśnięte praską), 4 łyżki soku z limonek (ewentualnie z cytryny), 2 łyżki oleju sezamowego, oliwa (ekstra vergine), sól, pieprz Cayenne do smaku.
Przygotowanie:
Ciecierzycę po namoczeniu na noc gotować do miękkości. Odcedzić, pozostawiając wodę z gotowania. Zmiksować ciecierzycę na gładką masę. Do tak powstałej masy dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Jeśli masa jest zbyt sucha dolać odrobinę wody z gotowania i oliwę. Doprawić do smaku. Podawać oblany z  wierzchu obficie oliwą.
hummus1
nadesłane: Marta



FORUM - bieżące dyskusje

Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.