Hiszpańska zupa cebulowa

Avatar photo
9 czerwca 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 6 kromek czerstwej bułki
  • cebula
  • 50 dag miękkich pomidorów
  • 2 jaja
  • 6 szklanek esencjonalnego bulionu (może być z kostki)
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • olej do smażenia
  • pieprz, sól

W rondlu rozgrzać oliwę i dodać posiekane pomidory (uprzednio sparzone i obrane ze skórki), posiekaną cebulę i czosnek, podlać kilkoma łyzkami bulionu i dusić. Gdy cebula się zeszkli, wlać pozostały gorący bulion i zagotować, a potem wszystko zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sito. Kromki bułki zrumienieć na oleju z obu stron. Zupę przelać do do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć grzanki. Uważnie i powoli wylać na nie ubite rózga jaja. Wstawić zupę do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni C i zapiekać, aż jaja się zetną.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.