Hamburgery z surówką

26 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Hamburgery z surówką

Składniki:
1/3 szklanki maślanki
3 łyżki majonezu, mleka lub śmietany kwaśnej
2 łyżki szczypiorku
1 łyżka octu z jabłek
1/4 łyżeczki cukru, soli i świeżo mielonego pieprzu
½ mięsa na hamburgery (wieprzowe)
mix surówki z białej kapusty
1/3 filiżanki sosu barbecue
1 mała cebula
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
1/4 łyżeczki soli
6 bułek z sezamem
spray nonstick lub oliwa

Przygotowanie:
Wymieszać majonez (maślankę), szczypiorek, ocet, cukier, sól i pieprz w misce do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać surówkę z białej kapusty. Przechowywać w lodówce przez 1 godz., mieszając kilka razy. Hamburgery: Delikatnie wymieszać składniki w dużej misce. Ukształtować 6 hamburgerów. Na ruszcie podgrzać delikatnie bułeczki i przełożyć na talerz. Hamburgery spryskać nonstick lub oliwą, grillować raz obracając ok. 10 do 12 min. Włożyć mięso do bułki, przybrać surówką.



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...