Hamburgery z surówką
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1/3 szklanki maślanki
3 łyżki majonezu, mleka lub śmietany kwaśnej
2 łyżki szczypiorku
1 łyżka octu z jabłek
1/4 łyżeczki cukru, soli i świeżo mielonego pieprzu
½ mięsa na hamburgery (wieprzowe)
mix surówki z białej kapusty
1/3 filiżanki sosu barbecue
1 mała cebula
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
1/4 łyżeczki soli
6 bułek z sezamem
spray nonstick lub oliwa
Przygotowanie:
Wymieszać majonez (maślankę), szczypiorek, ocet, cukier, sól i pieprz w misce do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać surówkę z białej kapusty. Przechowywać w lodówce przez 1 godz., mieszając kilka razy. Hamburgery: Delikatnie wymieszać składniki w dużej misce. Ukształtować 6 hamburgerów. Na ruszcie podgrzać delikatnie bułeczki i przełożyć na talerz. Hamburgery spryskać nonstick lub oliwą, grillować raz obracając ok. 10 do 12 min. Włożyć mięso do bułki, przybrać surówką.
Wymieszać majonez (maślankę), szczypiorek, ocet, cukier, sól i pieprz w misce do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać surówkę z białej kapusty. Przechowywać w lodówce przez 1 godz., mieszając kilka razy. Hamburgery: Delikatnie wymieszać składniki w dużej misce. Ukształtować 6 hamburgerów. Na ruszcie podgrzać delikatnie bułeczki i przełożyć na talerz. Hamburgery spryskać nonstick lub oliwą, grillować raz obracając ok. 10 do 12 min. Włożyć mięso do bułki, przybrać surówką.