Hamburgery domowej roboty

21 grudnia 2011, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 bułki
  • 300 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżka oleju
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek kiszony
  • 4 łyżeczki ketchupu Pudliszki
  • 4 łyżeczki musztarda,
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 liście sałaty

 

Mięso mieszam z 1/2 posiekanej cebuli, posiekanym czosnkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Formuję hamburgery, smażę je na rozgrzanym oleju na patelni. Pod koniec smażenia na każdym kotlecie kładę plaster sera, smażę aż się roztopi. Bułki przekrawam na pół, zrumieniam od wewnętrznej strony na patelni. Resztę cebuli siekam, szklę na oleju. Na połówkę bułki nakładam ketchup Pudliszki, cebulkę podsmażoną, liść sałaty, plaster pomidora, kotlet z serem, na to 3 plasterki ogórka kiszonego i bułkę posmarowaną musztardą. Podaję.

file1324495968



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...