Halibut w tortilli

6 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Halibut w tortilli

Składniki:

2 filiżanki rozdrobnionej kapusty
3 łyżki soku z limonki
1/3 szklanki posiekanej kolendry
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka chilli w proszku
2 filety z halibuta
8 kukurydzianych tortilli
1 awokado, pokrojone w kostkę
1/4 szklanki plasterków rzodkiewki

Przygotowanie:

Kapustę wymieszać z 1 łyżką soku z limonki w misce. W osobnej misce wymieszać pozostały sok z limonki, 1 łyżkę kolendry, chilli w proszku i oliwę. Włożyć rybę i marynować 10 min. Ruszt wysmarować oliwą i grillować rybę ok. 5 do 7 min., obracając raz. Zdjąć i pokroić na kawałki. Wypełnić tortille kapustą, rybą, avocado, rzodkiewkami i kolendrą.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...