Halibut w marynacie mandarynkowej

22 grudnia 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas : 15 minut + macerowanie

Składniki :

  • 4 małe filety z halibuta ( bez skóry )
  • 2 cytryny ( a w zasadzie sok wyciśnięty z nich )
  • 2 duże mandarynki – sok
  • 1/3 szklanki oleju z pestek winogron
  • sól
  • pieprz kolorowy grubo mielony
  • mąka
  • 1/3 kostki masła

Filety halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny, mandarynek, olejem . .Zostawić na minimum 1 godzinę . Wyjąć i osuszyć . Posolić i posypać pieprzem mielonym . Oprószyć mąką .
Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano z obu stron halibuta .
Podawać z sałatą z dresingiem mandarynkowym .



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....