Gulasz ziemniaczano – marchewkowy

29 września 2010, dodał: Krasinska
Artykuł zewnętrzny

składniki:

3 plastry schabu wędzonego

10 pieczarek

cebula

marchewka

pietruszka

1/4 selera

5 małych ziemniaków

pół łyżki mąki

olej

2 łyżki śmietany

kilka czarnych oliwek

pół szklanki bulionu

czosnek w proszku

1 łyżka keczupu

pieprz

sól

bazylia

Poddusić po kolei, osobno, na średnim ogniu na patelni: pieczarki w  talarkach, cebulę w krążkach, warzywa w talarkach, zdjąć z patelni, podsmażyć ziemniaki pokrojone w małą kostkę, dodać podduszone wcześniej składniki, wlać bulion, śmietanę, oprószyć mąką, dodać przyprawy, keczup, poddusić 2 minuty.

Podawać przybrane na wierzchu kilkoma czarnymi oliwkami.