Gulasz ziemniaczano – marchewkowy

29 września 2010,
dodał: Krasinska
Artykuł zewnętrzny

składniki:

3 plastry schabu wędzonego

10 pieczarek

cebula

marchewka

pietruszka

1/4 selera

5 małych ziemniaków

pół łyżki mąki

olej

2 łyżki śmietany

kilka czarnych oliwek

pół szklanki bulionu

czosnek w proszku

1 łyżka keczupu

pieprz

sól

bazylia

Poddusić po kolei, osobno, na średnim ogniu na patelni: pieczarki w  talarkach, cebulę w krążkach, warzywa w talarkach, zdjąć z patelni, podsmażyć ziemniaki pokrojone w małą kostkę, dodać podduszone wcześniej składniki, wlać bulion, śmietanę, oprószyć mąką, dodać przyprawy, keczup, poddusić 2 minuty.

Podawać przybrane na wierzchu kilkoma czarnymi oliwkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...