Gulasz z indyka z pieczarkami

8 lutego 2011,
dodał: pola
Artykuł zewnętrzny

składniki:

około 450g mięsa indyczego (3nóżki) ,

Mięso które jest już wypieczone rozdzielamy na kawałki. Przyprawiamy curry i podsmażamy na patelni wraz z drobno posiekanymi pieczarkami wedle uznania. (około 500g)

Całość zarumieniamy, podlewamy szklanką wody, dodajmy kostkę smaku koperkową knorra. W szklance rozrabiamy 4 łyżki mąki z pobraną wodą z gulaszu,dodajemy do całości. Dodajemy jogurt naturalny mały. Dusimy wedle uznania, podjemy z kaszą.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...