Gulasz z indyka z pieczarkami

8 lutego 2011, dodał: pola
Artykuł zewnętrzny

składniki:

około 450g mięsa indyczego (3nóżki) ,

Mięso które jest już wypieczone rozdzielamy na kawałki. Przyprawiamy curry i podsmażamy na patelni wraz z drobno posiekanymi pieczarkami wedle uznania. (około 500g)

Całość zarumieniamy, podlewamy szklanką wody, dodajmy kostkę smaku koperkową knorra. W szklance rozrabiamy 4 łyżki mąki z pobraną wodą z gulaszu,dodajemy do całości. Dodajemy jogurt naturalny mały. Dusimy wedle uznania, podjemy z kaszą.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...