Gulasz z groszkiem i marchewką

14 listopada 2012, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
ok. 1 kg mięsa np. łopatki, karkówki
puszka groszku konserwowego
3-4 duże marchewki
2 cebule
2 łyżki mąki
3-4 łyżki oleju
1 łyżeczka jarzynki
2 listki laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
Mięso po umyciu pokroić w kostkę, obtoczyć delikatnie w mące i smażyć na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty, cały czas przewracając. Przełożyć do garnka. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę, cebulę oraz przyprawy. Zalać ok. 1,5 szklanki wody. Dusić przez 40 minut. Dodać odsączony groszek, dusić jeszcze 10 minut. Podawać z kaszą jęczmienną oraz ulubioną surówką.

file1352914651



FORUM - bieżące dyskusje

Trening na prawidłowy oddech w czas…
Mi pomaga skupienie się w stresie na jakiejś poztywnej myśli, takie oddychanie jakoś...
Zupa buraczkowa z ziemniakami tłucz…
Fajny przepis tylko brak czasu ciągle na takie gotowanie, ja przez pośpiech...
Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
Mi szkodzą np. surowe brokuły, próbowałam miksować je w koktajlach i nie daję...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Warto też zadbać o matę antypoślizgową na płytki i do wanny i nie dawać...