Gulasz z groszkiem i marchewką

14 listopada 2012, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
ok. 1 kg mięsa np. łopatki, karkówki
puszka groszku konserwowego
3-4 duże marchewki
2 cebule
2 łyżki mąki
3-4 łyżki oleju
1 łyżeczka jarzynki
2 listki laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
Mięso po umyciu pokroić w kostkę, obtoczyć delikatnie w mące i smażyć na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty, cały czas przewracając. Przełożyć do garnka. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę, cebulę oraz przyprawy. Zalać ok. 1,5 szklanki wody. Dusić przez 40 minut. Dodać odsączony groszek, dusić jeszcze 10 minut. Podawać z kaszą jęczmienną oraz ulubioną surówką.

file1352914651



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...