Gulasz z groszkiem i marchewką

14 listopada 2012,
dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
ok. 1 kg mięsa np. łopatki, karkówki
puszka groszku konserwowego
3-4 duże marchewki
2 cebule
2 łyżki mąki
3-4 łyżki oleju
1 łyżeczka jarzynki
2 listki laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
Mięso po umyciu pokroić w kostkę, obtoczyć delikatnie w mące i smażyć na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty, cały czas przewracając. Przełożyć do garnka. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę, cebulę oraz przyprawy. Zalać ok. 1,5 szklanki wody. Dusić przez 40 minut. Dodać odsączony groszek, dusić jeszcze 10 minut. Podawać z kaszą jęczmienną oraz ulubioną surówką.

file1352914651



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...