Gulasz wołowy z warzywami

6 marca 2011, dodał: Isilie
Artykuł zewnętrzny

Składniki

* 2 łyżeczki oleju roślinnego
* 1 kawałek chudego mięsa gulasz wołowyfile1299453306
* 2 łyżki mąki
* 1 mała cebula
* 2 szklanki pokrojone świeże grzyby
* 6 ząbków czosnku, mięsa mielonego
* 1 szklanka sosu pomidorowego
* 2 szklanki bulionu z wołowiny
* 1 puszka piwa
* 4 szklanki marchew w plasterkach
* 2 duże ziemniaki, obrane i pokrojone
* 1 łyżka mąki kukurydzianej
* 1 łyżka zimnej wody
* 1 / 4 szklanki posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania

1. Rozgrzać olej w garnku na średnim ogniu. Dodać wołowinę, cebulę, pieczarki i czosnek do garnka i gotować cały czas mieszając, aż cebula zmięknie, około 3 minuty.

2. Wszystko wymieszać z koncentratem pomidorowym, bulionem z wołowiny i piwa. Dodać ziemniaki i marchew, przykryć i dusić na małym ogniu przez około 1 godzinę. Zmieszać razem skrobi kukurydzianej i zimnej wody. Mieszać do gulaszu, i gotować na wolnym ogniu aż zgęstnieje. Posypać natką pietruszki i podawać.

Danie jednogarnkowe, ale jakże pożywne! Smacznego kochani :)