Gulasz wieprzowy w piwnym sosie

Avatar photo
30 sierpnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– kg wieprzowiny np. szynki bez kości
– 4 cebule
– 2 czerwone papryki
– 100 ml oleju słonecznikowego
– sól, pieprz
– 3 łyżki koncentratu pomidorowego
– 0,5 bulionu mięsnego
– 2 butelki piwa Guinness (0,33 litra)
– 150 ml kwaśnej śmietany
– 4 łyżki mąki pszennej

Mięso pokrój w kostkę grubości centymetra, oprósz mąką, obsmaż na gorącym oleju, dodaj pokrojoną w niewielkie kawałki paprykę, a następnie duś przez godzinę podlewając bulionem i piwem. Do mięsa dodaj podsmażoną cebulę, koncentrat pomidorowy, przypraw do smaku. Podawaj z kwaśną śmietaną na wierzchu.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.