Gulasz wieprzowy w piwnym sosie

30 sierpnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– kg wieprzowiny np. szynki bez kości
– 4 cebule
– 2 czerwone papryki
– 100 ml oleju słonecznikowego
– sól, pieprz
– 3 łyżki koncentratu pomidorowego
– 0,5 bulionu mięsnego
– 2 butelki piwa Guinness (0,33 litra)
– 150 ml kwaśnej śmietany
– 4 łyżki mąki pszennej

Mięso pokrój w kostkę grubości centymetra, oprósz mąką, obsmaż na gorącym oleju, dodaj pokrojoną w niewielkie kawałki paprykę, a następnie duś przez godzinę podlewając bulionem i piwem. Do mięsa dodaj podsmażoną cebulę, koncentrat pomidorowy, przypraw do smaku. Podawaj z kwaśną śmietaną na wierzchu.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...