Gulasz wieprzowy w piwnym sosie

30 sierpnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– kg wieprzowiny np. szynki bez kości
– 4 cebule
– 2 czerwone papryki
– 100 ml oleju słonecznikowego
– sól, pieprz
– 3 łyżki koncentratu pomidorowego
– 0,5 bulionu mięsnego
– 2 butelki piwa Guinness (0,33 litra)
– 150 ml kwaśnej śmietany
– 4 łyżki mąki pszennej

Mięso pokrój w kostkę grubości centymetra, oprósz mąką, obsmaż na gorącym oleju, dodaj pokrojoną w niewielkie kawałki paprykę, a następnie duś przez godzinę podlewając bulionem i piwem. Do mięsa dodaj podsmażoną cebulę, koncentrat pomidorowy, przypraw do smaku. Podawaj z kwaśną śmietaną na wierzchu.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...