Gulasz warzywny
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
Pierś z kurczaka
2 marchewki
pietruszka korzeń
seler korzeń
ziemniak
por
koncentrat pomidorowy
2 cebulę
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
natka z pietruszki
papryka czerwona
woda (2 litry)
odrobina mąki do zagęszczenia
Przyprawy: pieprz, sól, oregano, bazylia, tymianek, papryka słodka, chili.
Przygotowanie:
Pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju dodajemy pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę i dalej podsmażamy, następnie kroimy warzywa w zapałkę i dodajemy do mięska, wlewamy wodę tak żeby warzywa pływały ( gęsta konsystencja) żeby na końcu jak najmniejszą ilością mąki zagęścić gulasz. Dodajemy przyprawy do smaku. Całość gotujemy tak aby warzywa były miękkie, zagęszczamy i posypujemy natką pietruszki.