Gulasz warzywny

6 lutego 2011,
dodał: Monia_82
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

Pierś z kurczaka
2 marchewki
pietruszka korzeń
seler korzeń
ziemniak
por
koncentrat pomidorowy
2 cebulę
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
natka z pietruszki
papryka czerwona
woda (2 litry)
odrobina mąki do zagęszczenia
Przyprawy: pieprz, sól, oregano, bazylia, tymianek, papryka słodka, chili.

Przygotowanie:

Pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju dodajemy pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę i dalej podsmażamy, następnie kroimy warzywa w zapałkę i dodajemy do mięska, wlewamy wodę tak żeby warzywa pływały ( gęsta konsystencja) żeby na końcu jak najmniejszą ilością mąki zagęścić gulasz. Dodajemy przyprawy do smaku. Całość gotujemy tak aby warzywa były miękkie, zagęszczamy i posypujemy natką pietruszki.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...