Gulasz w sosie malinowym

29 października 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 60 dag szynki wieprzowej bez kości, 2 cebule, 20 dag malin, 2 łyżki mąki pszennej, 1/2 szkl. śmietany 18%, łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, szczypta cukru.

Mięso umyć, pokroić w kosteczkę. Cebule drobno posiekać, zeszklić na odrobinie oleju, dodać mięso, zrumienić. Następnie oprószyć solą, pieprzem i mąką. Zalać 3 szkl. wody, dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. godz. Dodać maliny, zahartowaną śmietanę oraz szczyptę cukru. Dodać posiekaną natkę, doprawić do smaku.

Pyszne urozmaicenie tradycyjnych gulaszy w  słodkiej wersji.

file1351538883



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....