Gulasz w sosie malinowym

29 października 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 60 dag szynki wieprzowej bez kości, 2 cebule, 20 dag malin, 2 łyżki mąki pszennej, 1/2 szkl. śmietany 18%, łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, szczypta cukru.

Mięso umyć, pokroić w kosteczkę. Cebule drobno posiekać, zeszklić na odrobinie oleju, dodać mięso, zrumienić. Następnie oprószyć solą, pieprzem i mąką. Zalać 3 szkl. wody, dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. godz. Dodać maliny, zahartowaną śmietanę oraz szczyptę cukru. Dodać posiekaną natkę, doprawić do smaku.

Pyszne urozmaicenie tradycyjnych gulaszy w słodkiej wersji.

file1351538883



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz