Gulasz w sosie malinowym

29 października 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 60 dag szynki wieprzowej bez kości, 2 cebule, 20 dag malin, 2 łyżki mąki pszennej, 1/2 szkl. śmietany 18%, łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, szczypta cukru.

Mięso umyć, pokroić w kosteczkę. Cebule drobno posiekać, zeszklić na odrobinie oleju, dodać mięso, zrumienić. Następnie oprószyć solą, pieprzem i mąką. Zalać 3 szkl. wody, dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. godz. Dodać maliny, zahartowaną śmietanę oraz szczyptę cukru. Dodać posiekaną natkę, doprawić do smaku.

Pyszne urozmaicenie tradycyjnych gulaszy w  słodkiej wersji.

file1351538883



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...