Gulasz pikantno-słodki

11 września 2013, dodał: outside
Artykuł zewnętrzny

– 1,2 wieprzowiny bez kości

– 3 łyzki oleju

– 1 cebula

– 2 ziarna ziela angielskiego

– 2 marchewki

– garść suszonych śliwek

– ostra papryka

– 1 łyżka mąki

– natka pietruszki

– sól, pieprz

 

Mięso pkroic w kostkę, zrumienic na patelni, przełożyc do rondla, cebulę pokroic w kostke i zrumienić na patelni, dodać do mięsa. Podlac calość wrzątkiem, dodac ziele angielskie, sól i pieprz. Dusić pod przykryciem około 50 minut. Marchewkę umyć, obrać i pokroic na grube talarki, ślwki dokładnie opłukać i osuszyć, do gulaszu dodać marchewkę, a gdy mięso i marchew będą miękkie dodać sliwki i dusić całość około 15 minut.

Odlać około 100 ml wywaru, zaklepać maką i dodać do mięsa. Na koniec posypać natką.

 



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...