Gulasz na czerwonym winie

26 września 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

50dag.wołowiny

250ml.czerwonego wina

20dag.pomidorów z puszki

5 dag.czarnych oliwek  bez pestek

2 marchewki

2 łyżki oliwy

łyżka miodu

6 goździków

1/2 laski cynamonu

6 ziarenek pieprzu

3 ziarna jałowca

sol

Przygotowanie:

Mięso myjemy, kroimy w dużą kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie w garnku przez 10 minut. Dodajemy zioła,zalewamy winem i zagotowujemy. Następnie przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu ok. godziny. W połowie duszenia dodajemy pomidory i miód. Co jakiś czas mieszamy i w razie potrzeby dodajemy jeszcze trochę wina. Marchewkę obieramy ,kroimy w kostkę i gotujemy osobno. Po godzinie do gulaszu dodać ugotowaną marchewkę, oliwki, posolić i wymieszać.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz