Gulasz a la karkówka z pieca

24 marca 2013,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Taki obiadek z ,, pomocą „ .Po prostu wykorzystuję to co mam

Czas : 1,5 godziny

Składniki :

  • 30 dag mięsa wieprzowego ( ja użyłam kawałków skrojonych z boków schabu
  • w całości jak go formowałam do pieczenia na Święta
  • ale może być każde gulaszowe )
  • 3 duże cebule
  • 30 dag pieczarek
  • 1 opakowanie ,,Soczystej karkówki z pieca „ Knorra
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki masła
  • 2 szklanki wody

Mięso pokroić w kostkę , cebule w piórka i wymieszać .Zasypać w miseczce przyprawą do karkówki i dobrze wymieszać .Zostawić na 15 minut. W garnku z grubym dnem rozgrzać 2 łyżki oleju i łyżkę masła i obsmażać mięso z cebulą przez 5 minut mieszając .Wlać wodę i dusić na średnim gazie . Pieczarki oczyścić , przekroić na połówki lub ćwiartki ( zależnie od wielkości ) i obsmażyć na rumiano na łyżce masła z łyżka oleju. Włożyć pieczarki do gulaszu .Dusić minimum 1 godzinę aż cebula się rozgotuje , mięso będzie miękkie a sos zredukuje o połowę .

Podałam z makaronem ryżowym wstążki zalanym wrzątkiem z kurkumą ( to jest makaron bez gotowania ) – ładnie kontrastuje taki żółty makaron z gulaszem .

file1270018448



FORUM - bieżące dyskusje

Sens życia - znacie go?
O tak, to może pozwolić poczuć sens każdego jednego dnia. :)
Klub 30+
Jak stuknęła mi czterdziestka, to zaczęłam doceniać tamten okres 30+. Szkoda tylko,...
Sieć C&A
I jak już spadną, to widać, ile są warte te rzeczy. Szkoda tylko...
Jak kształtować w dziecku postawy s…
Postawa rodziców może zaszczepić w dziecku pewne wartości. Oczywiście dzieciak przechodzi przez etap,...