gryczane pakunki

24 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

100 g kaszy gryczanej

1 opakowanie papieru ryżowego

50 g pieczarek

szczypior

czosnkowy sos chili

olej sezamowy

sól, pieprz

  • kaszę ugotować w osolonej wodzie,
  • pieczarki pokroić w plastry,
  • usmażyć na patelni, dodać kaszę i jeszcze chwilę smażyć,
  • dodać 2 łyżki czosnkowego sosu chili, sól i pieprz,
  • na koniec dodać posiekany szczypior (część zostawić do dekoracji), wymieszać,
  • papier ryżowy moczyć w letniej wodzie,
  • nakładać na każdy arkusz porcje kaszy i zawijać w pakunek,
  • gotowe pakunki polać olejem sezamowym i posypać szczypiorkiem

file1269418450



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...