Gruszki zapiekane z czekoladą

20 stycznia 2014,
dodał: Yolana
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

gr
4 gruszki
pół tabliczki czekolady deserowej
1 szkl. wody
2 łyżki cukru
3 łyżki śmietanki
1 łyżka posiekanych orzechów włoskich

Przygotowanie:

Zagotować wodę z cukrem. Gruszki obrać i pokroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Owoce zagotować w wodzie z cukrem, osączyć. Czekoladę pokruszyć i wraz ze śmietanką wstawić w rondelku do większego garnka z wrzątkiem, by się rozpuściła. Płynną czekoladę wlać do wgłębień w gruszkach, posypać orzechami. Gruszki zapiekać 15 min. w temp. 180 stopni.

 

fot: redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....