Gruszki w czekoladzie

28 września 2013, dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

– 4 gruszki (świeże lub z konserwy)
– czekolada deserowa 200 gram
– margaryna 100 gram
– świeża mięta

Świeże gruszki starannie umyć i obrać. W niewielkim rondelku rozpuścić margarynę i połamaną na części czekoladę. Składniki wymieszać i rozpuścić na wolnym ogniu do uzyskania płynnej masy. Każdą gruszkę oblewać hojnie czekoladą i dekorować miętą, podawać zanim czekolada zacznie gęstnieć.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wczesne truskawki niezdrowe?
Dlatego kupuję je dopiero w czerwcu, jak dojrzewają te gruntowe...
Jak wykorzystać sok po kiszonych og…
Super sprawa, ja lubię dolać ją właśnie do białego barszczu, żeby go zakwasić.
Jakie właściwości ma owoc granatu?…
Owoc granatu jest bogatym źródłem polifenoli. To tanina i flawonoidy - bardzo silne antyutleniacze,...
Jak wykorzystać sok po kiszonych og…
Woda po ogórkach kiszonych można wykorzystać do zup, sosów i mięs. Można...