Gruszki miodowo- lawendowe

22 października 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas 15 minut

Składniki :

2 średnie gruszki

1 czubata łyżka miodu lawendowego ( może być inny )

1 saszetka herbaty lawendowej

aromat waniliowy do smaku

2 łyżki soku z cytryny

cukier karmelowo-waniliowy w młynku

file1287762212

Gruszki obrać tak by pozostawić nienaruszony ogonek. Ułożyć w garnuszku, zalać woda ( ok 3 szklanek ) , dodać miód , sok z cytryny, aromat waniliowy  i herbatkę. Zagotować i gotować 10 minut. Wyjąć gruszki. Ostudzić , przekroić na połówki. Naciąć w plasterki tak by nadal trzymały się razem. Rozchylić w wachlarz. Ułożyć ozdobnie na talerzyku. Udekorować .Posypać cukrem waniliowym ( w młynku )

Można dodatkowo polać stopioną czekoladą lub polewą czekoladową do deserów.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz