Gruszki miodowo- lawendowe

22 października 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas 15 minut

Składniki :

2 średnie gruszki

1 czubata łyżka miodu lawendowego ( może być inny )

1 saszetka herbaty lawendowej

aromat waniliowy do smaku

2 łyżki soku z cytryny

cukier karmelowo-waniliowy w młynku

file1287762212

Gruszki obrać tak by pozostawić nienaruszony ogonek. Ułożyć w garnuszku, zalać woda ( ok 3 szklanek ) , dodać miód , sok z cytryny, aromat waniliowy  i herbatkę. Zagotować i gotować 10 minut. Wyjąć gruszki. Ostudzić , przekroić na połówki. Naciąć w plasterki tak by nadal trzymały się razem. Rozchylić w wachlarz. Ułożyć ozdobnie na talerzyku. Udekorować .Posypać cukrem waniliowym ( w młynku )

Można dodatkowo polać stopioną czekoladą lub polewą czekoladową do deserów.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.