Grillowany Łosoś pod kołderką
Artykuł zewnętrzny
Składniki
- 2 kawałki łososia
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku liściastego
- 2 łyżeczki Płatków owsianych błyskawicznych
- Sól
- Pieprz
- 2 ząbki czosnku
- cebula
- Cytryna
- Pomidor
- 4 Truskawki
- Pietruszka zielona
- Oliwa z oliwek
Łososia zamarynować w marynacie, cebula pokrojona, pieprz, sól, cytryna, czosnek. Smażymy na grillowej patelni ok. 5 minut. Szpinak mrożony dusimy z dodatkiem czosnku, soli, pieprzu i dodajemy płatki owsiane. Na talerzu układamy szpinak, na to filet potem plaster pomidora, cytryny, truskawki i znowu cytryna. Talerz dekorujemy truskawkami i natka pietruszki posiekaną.