Grillowany Łosoś pod kołderką

29 lutego 2012, dodał: [email protected]
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 2 kawałki łososia
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku liściastego
  • 2 łyżeczki Płatków owsianych błyskawicznych
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 ząbki  czosnku
  • cebula
  • Cytryna
  • Pomidor
  • 4 Truskawki
  • Pietruszka zielona
  • Oliwa z oliwek

Łososia zamarynować w marynacie, cebula pokrojona, pieprz, sól, cytryna, czosnek. Smażymy na grillowej patelni ok. 5 minut. Szpinak mrożony dusimy z dodatkiem czosnku, soli, pieprzu i dodajemy płatki owsiane. Na talerzu układamy szpinak, na to filet potem plaster pomidora, cytryny, truskawki i znowu cytryna. Talerz dekorujemy truskawkami i natka pietruszki posiekaną.

file1330526463