Grillowany kurczak ze śliwką kalifornijską

6 lutego 2012,
dodał: bitedelite
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

pierś z kurczaka
śliwki kalifornijskie
przyprawa do grilla

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i oczyścić z włókien i kości. Pokroić na cienkie podłużne plastry.
Przyprawy do mięsa wsypać do miseczki i wymieszać z oliwą (50 ml) i wodą (50 ml) .
Marynować mięso w przygotowanej marynacie przez min 1/2 godziny.
Na patyczki do szaszłyków nabijać śliwki przeplatając je mięsem.
Grillować ok 15-20 min

file1328552449



FORUM - bieżące dyskusje

Czy wstydzicie się nagości?
Jednak z wiekiem powinniśmy akceptować takie zmiany...
Lublin
Czasem droga twórcza artysty jest tak skomplikowana, że tylko on wie, co tak naprawdę...
O czym ostatnio zapomniałaś?
Ja ciągle zapominam zabrać wodę, a zwykle jest ciepło i zaraz chce mi się pić...
Najciekawsze miejsca na urlop nad m…
Ja lubię Jezioro Białe w powiecie gostynińskim, bardzo czyste i super plaża