Grillowane ziemniaki w dwóch wersjach
Artykuł zewnętrzny
Wyśmienite grillowane ziemniaki i słodkie bataty z grilla!
SKŁADNIKI:
1 batat (słodki ziemniak)
2 zwykłe ziemniaki
sól, biały pieprz do smaku
szczypta curry(opcjonalnie)
odrobina oliwy
PRZYGOTOWANIE:
Oczywiście można przygotować więcej ziemniaków – w zalezności od tego dla jakiej liczby osób przygotowyjemy danie.
Ziemniaki ugotować w mundurkach, pokroić w 1 cm plastry (można obrać, ale nie trzeba). Grillować z obu stron na wysmarowanej oliwą karbowanej części grilla elektrycznego lub patelni. Gotowe posypać solą, pieprzem, ewentualnie innymi przyprawami, np curry czy specjalną mieszanką do ziemniaków. Idealne jako dodatek do grillowanych mięs, kiełbas, pieczeni, czy samodzielna przekąska- świetne do sałatek!!!