Grillowane szaszłyki

13 maja 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 1/2h

Składniki:
– około 1/2 kg mięsa wieprzowego, najlepsza będzie karkówka
– 1 opakowanie Przyprawy do mięs Knorr
– 1 czerwona papryka
– 3 średniej wielkości cebule
– 1 żółta papryka
– 5 dużych pieczarek
– 80 ml oleju
– 1 łyżka curry
– szpikulce lub patyczki do szaszłyków

Przygotowanie:
1. Karkówkę umyj w ciepłej wodzie, a następnie pokrój w kostkę o boku około 2 cm. Dodaj Przyprawę do mięs Knorr oraz olej i wymieszaj. Tak zamarynowane mięso odstaw do lodówki.
2. Obierz cebulę i pokrój ją w ćwiartki. Pieczarki umyj i przekrój na pół. Paprykę pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w kostkę o wymiarach podobnych do kostki mięsa.
3. Na patyczki do szaszłyków lub szpikulce nabijaj w kolejności: mięso, paprykę, cebulę, pieczarki, mięso, aż cały patyczek zapełni się produktami. Szaszłyk powinien kończyć się kawałkiem mięsa.
4. Szaszłyki dopraw curry i grilluj lub smaż na patelni około 7 minut z każdej strony, w zależności od stopnia wysmażenia, który chcesz osiągnąć.

Grillowane szaszłyki 2

Więcej na przepisy.pl