Grillowane słodkie ziemniaki w szynce parmeńskiej

27 stycznia 2012, dodał: helas
Artykuł zewnętrzny

Składniki:


2  słodkie ziemniaki
8 plastrów szynki parmeńskiej
2 łyżki miodu
3 łyżki oliwy z oliwek
1 szczypta  chilli
sól

Przygotowanie:


1. Ziemniaki obrać i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie.
2. Odcedzić i  przekroić ziemniaki na pół ( duże na ćwiartki) .
3. Do miseczki  wlać oliwę z oliwy dodać miód, chilii, sól, wszystko razem
dobrze wymieszać.
4. Ziemniaki  posmarować z każdej strony  przygotowanym sosem.
5. Następnie  każdą połówkę owinąć w szynkę parmeńską.
6. Tak przygotowane ziemniaki piec na grillu lub  na patelni griilowej
ok.10 min. obracając z każdej strony.
7. Podawać z  sałatą , polaną  pozostałym sosem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz