Grillowane pomidory

17 maja 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowane pomidory

Składniki:
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
5 dużych pomidorów, przeciętych na pół w poprzek
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 szklanki posiekanej świeżej bazylii
Przygotowanie:
Wymieszać czosnek z oliwą. Natrzeć mieszaniną (równomiernie) połówki pomidorów i posypać solą oraz pieprzem. Połówki pomidorów piec na grillu przez około 2 min. z każdej strony. Posypać równomiernie z bazylią. Podawać do dań mięsnych.



FORUM - bieżące dyskusje

Ile w Was jest narcyzmu?
U mnie narcyzmu jest coraz mniej, akceptuję nawet objawy starzenia :)
dodatkowa gotówka na wesele
Już te wesela nie są tak wystawne, bo ludzie zmądrzeli jak kryzys nastał i inflacja...
Święta Bożego Narodzenia
A ja jem to, co lubię, nie daję się omamić tradycji z jej uświęconymi daniami:)
Dieta przy kamicy nerkowej.
Szczawiany są tu niewskazane, np. obecne w tak zdrowym niby szpinaku...