Grillowane pomidory

7 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowane pomidory

Składniki:

3 żółte pomidory
3 czerwone pomidory
3 łyżki oliwy z oliwek
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
2 łyżki białego octu balsamicznego
2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
gałązki świeżej bazylii

Przygotowanie:

Pomidory przecięte na pół nabić na patyczki od szaszłyków na zmianę (kolory). Pokropić 1 łyżką oleju, posypać solą i pieprzem. Grillować ok. 10 min., często obracając. Pozostałe 2 łyżki oleju wymieszać z octem i bazylią, skropić szaszłyki przed podaniem.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...