Grillowane kotlety z cebulką i brukselką

27 stycznia 2012, dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

300 g mielonego mięsa
2 cebule
4 łyżki musztardy
2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
jajko
5 łyżek tartej bułki
2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
200 g brukselki
sól, pieprz
olej
przygotowanie:
mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy musztardę, posiekaną 1 cebulę, przyprawę do mielonego, bułkę tartą oraz sól i pieprz i natkę suszoną. Dokładnie wyrabiamy masę. Na patelnię grillową wlewamy olej, gdy będzie już rozgrzany układamy wcześniej uformowane kotleciki i smażymy aż będą z obu stron ładnie złoto-brązowe. Pod sam koniec dodajemy plastry cebuli.
W tym czasie gotujemy umytą brukselkę, z której wycięliśmy wcześniej twarde końcówki.
Kotleciki podajemy z cebulką i kawałkami ugotowanej brukselki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...